Hemma hela veckan

Publicerat: 2014-10-23 Kl: 11:12:47 | I kategori: Allmänt

 
Hej torsdag. 
Den här veckan känns lite sådär evighetslång. 
Meja var magsjuk i måndags så hon har vart hemma från dagis hela veckan. 
Som tur var slapp vi andra smittas och det gick över snabbt för Meja. 
Egentligen skulle hon kunnat få gå på dagis idag, men hon får vara hemma hela veckan =) 
Men det börjar kännas nu att man vart innanför husets fyra väggar snart hela veckan,
ja förutom någon kort sväng på ica då. 
Igår var jag faktiskt iväg till frisören också, och det var riktigt skönt. 
 
Vi kom nyss in från en promenad, det började singla ner lite snöflingor då vi var ute och gick,
jag känner bara - näääääääääjjjj inte ännu !! 
 
Nu ska jag ta och göra lite lunch till mig och de två småttingarna,
sen hoppas jag kunna få dem att sova en stund, samtidigt, så kanske denna mamma
hinner få sig en lugn stund, det vore något. 
 
 
Postat av: C

Jag vågar inte andas ut och vara bland folk förns tidigast 7dgr efter senaste symptom jag. För säkerhets skull. Inkubationstiden är 1g-3dgr, så det är inte "för sent" för någon av er att åka dit än (att det bryter ut idag tex). Men här har vi stängt in oss och trott att man kanske ska slippa men så åker nån ny dit 4dgr, ibland 6dgr efter senaste symptom från den sjuke. Så bacillerna kan vara sega. Å även om den först sjuke får en enkel släng så kan näste man få en rejäl dos. Lömska baciller! :/ Avskyr skiten!!

Man vågar knappt ta i dörrarna på skola/dagis såhär års. Å Birsta dissar man helst. De sociala livet blir verkligen hämmat såhär års då man både undviker vissa ställen och även måste hålla sig "inlåst" då man bär smittan. Hoppas det blir kallt i vinter så bacillerna dör och att man slipper en repris på förra årets hemska sjukor :)

2014-10-23 @ 14:23:43
Postat av: Nikita

Fast både denna gång då meja åkte dit å när vi alla fem åkte dit så hade vi vart hemma utan att träffa
Folk förutom Ica besök mer än 3 dagar på raken , så ja tror de är hugget som stucket.. Spelar ingen roll om man håller sig hemma så kan man åka på skiten ändå .
Meja var på dagis då de gick magsjuka förra året men åkte ej dit , men sen somsagt då vi vart hemma å inte träffat folk åkte vi dit .
Så jag försöker å "leva " som vanligt , går inte stänga in sig 5-6 månader då de ändå inte hjälper .,

2014-10-24 @ 15:48:32
URL: http://nikital.blogg.se
Postat av: C

Ett icabesök räcker. Men ju större riskområden man utsätter sig för ju större blir ju chansen att åka dit. Det är ju så olika hur känslig man är oxå.

Jag har aldrig haft noja över magsjuka tidigare men fick det förra vintern. Vi hade ju många omtagningar här, i flera omgångar. Och vi blev verkligen smittade efter varje besök på drakborg birsta eller kalas. Då vi började hålla oss ifrån i stort sett allt så blev vi även fri det.

Förra vintern var vi inlåsta pga ständiga magsjukor (14st) i 3månader. Detta år håller jag mig hellre mer eller mindre "inlåst" UTAN magsjukorna ;)

Så denna vinter tar vi därför det säkra före det osäkra och räknar med några dagar extra vad gäller "smitt dygnen" efter en magsjuka samt att vi undviker värsta smittställena. Vi går i affär och träffar folk såklart, men undviker främst drakborgen samt onödigt spring på Birsta. Och dagis/förskoleklassbarn får vara hemma då skiten går på skolan. Eftersom vi har den möjligheten :)

Menar naturligtvis inte att alla bör göra så. Bara jag som blev så fruktansvärt uppskrämd och förstörd förra magsjuketiden. Å det sitter kvar än. Huh!

2014-10-24 @ 19:49:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback