Bm besök v.25

Publicerat: 2013-07-16 Kl: 16:25:19 | I kategori: Graviditet med Leon

Dags för ett besök hos barnmorskan idag, fick dock inte träffa "min" vanliga bm
då hon är på semester.
 
Ligger väldigt lågt i blodtryck och hb har sjunkit till 110 redan
så inte konstigt jag känner mig så sjukt trött i princip hela tiden.
Dags att börja med järntabletter så hoppas vi på att hb värdet går uppåt igen!
 
Hade Albin och Meja med idag också, så vi alla tre fick äran att lyssna
på lillebrors galopperande hjärta!
Började också mäta magen idag, strax under medelkurvan, precis som med dom
andra två!
 
 
Postat av: Cissi

Måste fråga, hur många gånger har du varit till BM i denna graviditet?

Jag var dit en gång i vecka 11. Då låg mitt järnvärde på 100 (kräks upp järntabletter och mår även dåligt på blutsaft, järninjektioner vill dem inte ge mig då dem inte vet ifall det kan vara skadligt för barnet eller ej). Ligger nog på 90 nu då det har gått 17veckor av graviditeten. Anfådd, trött och totalt orkeslös som om jag vore 100år ;) Tröttheten går väl an, men orkeslösheten.. Hua! Musklerna känns förlamade och hjärtat rusar.

Hursom.. Jag har Ultraljud om 2 veckor och nästa BM-besök är i mitten på september. Endast 2 BM-besök på 6månader alltså. Jag är ju beräknad att föda i december. Kan inte minnas att jag gick så sällan till BM under 3:e graviditeten. Då fick jag tom lyssna på hjärtat på första besöket då jag inte ens var 10v gången. Tänkte om man kanske går färre och färre gånger för varje graviditet?!

Svar: hej ! normalt sett är det väldans snålt med bm besök, nuförtiden även för dem som är gravida med första, om man har en normal grav, inga bakomliggande saker osv.

Jag har lite bakomliggande orsaker, samt en väldigt stor oro (sitter kvar från missfallet) därför har jag fått gå lite oftare.. men det är inget självklart utan man får ligga på som attan själv.
denna grav har jag gjort 2 tidiga ul, samt ett bm besök i v7 typ, ett i v13, ett i v16-17
och ett nu i v25...
"vanligtvis är det bara ett tidigt samtal i v7 typ å sen inget besök förrän v24-25 ?
när jag väntade albin fanns ett besök i v15 åxå för å lyssna på hjärtljud men det är borttaget nu...
Nikita

2013-07-17 @ 01:43:01
Postat av: cissi

Att besöken är färre nu jämfört med för 9år sedan märkte jag redan under jäntans graviditet. Fast då jag var gravid för inte ens ett år sedan så fick jag gå fler gånger än nuvarande graviditet utan att ens be om det. Fast iofs, 2 födslar har ju varit för tidiga. Var väl därför jag gick extra i 3:e graviditeten. Kom på att jag varit på både doktorbesök och extra UL oxå. Sen fick jag åka in på sjukhuset en par ggr pga sammandragningarna oxå. Då 3:an kom i rätt tid och graviditeten var hyffsat normal så förväntas väl 4:e graviditeten oxå vara "problemfri". Kanske :)

Jag hade dock gärna kollat hjärtljud eller så för några veckor sedan. Magen är den minsta jag haft och i övrigt känner jag mig väldigt ogravid, förutom att jag mått illa å kräkits fram till 16 fulla veckor. Köjs fortfarande och har mycket mensvärk. Dock inga fosterrörelser så man undrar ju om det verkligen är nåt liv där inne :)

Svar: oj , att du inte ringt å bett å få komma.. ! hoppas allt ser bra ut på ul då =)
Nikita

2013-07-17 @ 09:26:26
Postat av: cissi

Äh, om något inte står rätt till så lär det visa sig förr eller senare via kraftig smärta, blödning eller dylikt. Tiden har gått fort och nu är det snart UL så jag ska nog kunna vänta tills dess även om man såklart är delvis orolig och nojjig den första delen av graviditeten :)

2013-07-17 @ 22:36:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback