Varför är amning så explosionsladdat

Publicerat: 2010-02-10 Kl: 07:50:08 | I kategori: Allmänt

Igårkväll då jag satt framför datorn i godan ro och Daniel såg på aktuellt
så började dem plötsligt prata amning, då kunde jag inte låta bli att lyssna.

Jag fattar inte att amning är ett sån explosionsladdat ämne?
Varför ska det behöva vara så?
Varför kan inte bara alla mammor få göra hur dem vill med amningen utan att nån annan
ska bry sig eller lägga sig i?

Varför skulle man vara en sämre mamma för att man inte kan eller vill amma?
Hur kan någon påstå att en bebis som inte ammas får mindre närhet och band till sin mamma?
Närheten sitter väl inte i brösten!

Jag tycker det är så fel att många bvc etc förespråkar amning såpass mycket
att vissa mammor som kanske inte törs sluta för att "bvc har sagt att man ska amma"
trular på med amningen trots att dem har feber,
brösten blöder och svetten rinner varje gång dem ska  amma.

Jag minns då Albin var liten, det första många frågade då man sågs eller hördes var
- Hur går det med amningen då?
Istället för att fråga
- Hur mår ni?

Javisst amning är jättebra om det funkar,
men jag kan bara inte förstå varför det ska vara så "skamligt" att amningen inte funkar
hallå vi lever på 2010 det finns mjölkersättning som är i princip minst lika bra som amning.
Jag tycker inte folk ska lägga sig i om man ammar sin bebis eller inte,
det är väl upp till var och en!

Jag
är uppfödd på mjölkersättning och jag har varit sjuk EN gång i mitt liv (i våras)
Albin har också fått ersättning och han är väldigt sällan sjuk
om man jämför med tex många  av hans dagiskamrater,
nej jag tror inte att amning är så mycket bättre än ersättning för
immunförsvaret osv.
Jag tror det är individuellt vissa barn är mer sjuka än andra osv.

Nej FY! jag blir så förbannad på mammor och andra som ifrågasätter varför andra mammor inte ammar
och så vidare.

Jag tycker att var och en gör som dom vill med amningen och ingen är en sämre mamma
för att man inte ammar , varesig det beror på att det inte funkar eller att man helt enkelt inte vill amma!

Nu sätter jag punkt, jag skulle kunna skriva om detta till dödens dagar annars
det gör mig så arg.
Postat av: Madeleine

Jag är en super ammande morsa ;-) hahha.. nejdå - men jag tycker det är helt underbart!! Jag ammande Amanda tills hon fyllde ett.. alltså inte fullt då, böjade med smakisar vid 4mån och trappade upp!! Men jag tycker alla ska försöka amma iaf 4-6mån, som rekomendationerna är!! Det är ju faktiskt bevisat att mjölken innehåller all näring ett spädbarn behöver upptill 6mån samt den innehåller antikroppar mot infektioner m.m.

Jag klankar INTE ner på dom som inte kan eller tycker det är sjukt jobbigt med amningen, men på dom som inte orkar eller ger det ens en chans!! Det tycker jag är det värsta med 2000-talet.!! Lata jävla mammor!! Jag tror inte att det är fel att ge ersättning, om man är noga med upvärmning m.m. - tror ärligt att det är många som fuskar med det så barnen får i sig sånt som dom inte ska ha.. Shit vilken lång kommentar.. går tydligen oxå igång på det här ;-) hahaha..

2010-02-10 @ 08:19:13
URL: http://muppsan.com
Postat av: MM

Hahaa vart då ? Ja såg inte alls dig ! haha Blindstyre man är ;)Har inte pratat med John någe mer, bara sa det en gång, men man vet väl hur karlar är, det går inte in ;) Så ska försöka komma ihåg å prata me han om det ikväll !! :p

2010-02-10 @ 09:21:20
Postat av: Sockenvägens Söta

Tack för tursparkarna - de kan behövas :-)

Och jag håller med ang amning, alla ska göra det som känns rätt för dem, och inte dömas av andra för sina val. Man vet bäst vad som passar den egna situationen. Stor kram!

2010-02-10 @ 09:30:00
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Åsa

Jag håller verkligen med Dig ang ammning, jag tycker det är helt jävla fel att skuldbelägga mammor som inte kan/vill amma av olika orsaker.

Jag kunde inte amma Elin, jag hade ingen mjölk så hon är uppfödd på ersättning från dag 1 eller rättare sagt när BBpersonalen gick med på att sluta plåga mig med diverse amningspumpar och annat.

Jag har t o m fått frågan om jag inte ammade pga jag var rädd om mina bröst...

Barn överlever bra utan ammning, näring och kroppskontakt får de ändå.

Ha en bra onsdah kram Åsa

2010-02-10 @ 10:00:03
URL: http://mammasgullunge.blogg.se/
Postat av: Anna-Carin

Jag håller med dig. Det är jättebra att amma och jag hade så gärna gjort det men med båda mina barn så har det inte fungerat. Istället har jag pumpat och gett dom i flaska + ersättning. Men man ska få göra som man vill och känner för, inte bli superstressad över att det ska vara på ett visst sätt. Sedan kan jag tycka att många verkar tycka att det är "äckligt" att amma och det är det ju verkligen inte. Det är ju hur mysigt som helst när det fungerar, och enkelt att alltid ha maten med sig. Men som du säger, inte får barnen mindre närhet för att man matar med flaska.

2010-02-10 @ 10:59:14
Postat av: elin

Håller med dig! Jag är också uppvuxen på ersättning på grund av att mamma fick mjölkstockning och mig och mitt imunförsvar är det då inget fel på! :) Snarare så som du säger att det är "bättre", har oxå varit sjuk en gång i mitt liv, och då menar jag för att få ligga inne på sjukhus.

2010-02-10 @ 11:28:49
URL: http://epmn.blogg.se/
Postat av: madde

haha! bara jag ser ordet amning så orkar jag typ aldrig läsa!:D:Djag skulle amma till 6mån VAR det tänkt..trodde ju innan att det skulle va skitlätt!! bara stoppa in bröstet i mun..min BM sa hela tiden läs lite om amning, för en del är de inte så lätt som du tror och det kan va bra att veta innan!:D haha inte läste jag heller..jag ammade i 3 veckor!!!!! Ella kunde inte greppa mitt bröst utan en sån där amningsnapp! Till slut skrek skrek skrek hon bara!!! Jag åkte och köpte flaska å ersättning, efter det vart hon VÄRLDENS nöjdaste bebis!!!

ångra till å med att jag inte börja tidigare!

för ärligt!

dom där 3 veckorns var ett HELVETE! Både för mig å ella! Hon var heller aldrig nöjd! och jag höll på att gå IN i väggen!

jag ringde alldrug till BVC innan utan gick på min magkänsla och köpte ersättning!

för ella skrek dag som natt! och när vi köpt ersättniningen så ammade jag henne först 1½timma ISTRÄCK! Sen sög hon i sig 150ml ersättning DIREKT EFTER! Så hon kan inte ha fått mkt mjölk av mig,och där slutade jag amma!

trappade aldrig ner och fick inte ens nån mjölkstockning,När jag sa detta till MIN bvc tant så fick jag bara ett glatt leende-hon sa, att ja men det är ju jättebra! huvudsaken ella och du är nöjd! hon var BARA posetiv till det..Tycker var å en ska få bestämma det där själv utan att ha dåligt samvete! De ska kännas bra för båda!

man är INTE sämre mamma för att man inte ammmar..

ammning har blivit så överreklamerat, tycker iaf jag!

kram på er

2010-02-10 @ 11:50:13
URL: http://madeleinesophie.blogg.se/
Postat av: Kattis

Jag ammade Wilma men hon gick inte upp i vikt så då fick hon ersättning. Å för mej spelade de inge roll så länge vi mådde bra. Men jag vart så arg när jag fick höra att en nära vän hade sagt att de var mitt fel att hon inte gick upp i vikt för att jag inte åt som jag skulle. Vad vet hon om de tänkte jag då? Å så tycker jag inte att man ska lyssna så mycket på vad dom säger på BVC man vet bäst själv vad som är bra för sig själv och sitt barn!

2010-02-10 @ 11:55:37
Postat av: Jenny

Håller med om det med amning eär explosionasartat, helt galet. Jag ammande drygt 1,5 månad sen upptäckte vi ju att Astrid hade mjölkallergi och därför var slutade jag, och har alltid, alltid fått försvara det inför alla andra, jätte jobbigt!Hoppas du har en riktigt fin kväll, kram!

2010-02-10 @ 19:26:51
URL: http://jennyn.blogg.se/
Postat av: Jossan

Hallelulja!!!

Du har tagit orden ur munnen på mig..Jag är också uppvuxen på ersättning, blir aldrig sjuk även om jag ibland skulle vilja det och försöker tvinga fram lite feber så man får vila och tycka synd om sig själv ;)Båda våra barn är också "ersättningar" och Pontus som nu är 6 år har varit sjukskriven från dagis 1 gång...Jag känner mig absolut inte som en sämre mamma och som du skrev sitter man ju inte direkt med ungen flera meter ifrån sig bara för att man ger dem flaska...

Visst att det kanske är dyrare, men hellre att jag lägger ut en massa pengar än att både jag och barnen ska må dåligt!

2010-02-11 @ 08:27:12
URL: http://jossanwilhelm.blogg.se/
Postat av: petra

Tyra är uppfödd på ersättning, och visst hon har förkyldningsastma men hon måt minst lika bra som ett barn som är/har blivit ammat! håller med dig fullständigt! flaskan är den bästa, bara massa bök och strul i alla fall för våran del med ammningen :)

2010-02-12 @ 13:46:02
URL: http://petratyra.blogg.se/
Postat av: Sanna - [ s a o s. b l o g g. s e]

Ja det är verkligen galet vad folk ska ha åsikter om precis allt! Jag tror att man själv vet vad som är bäst för ens barn!Till oss sa dom att vi absolut inte fick ge Liam napp förrens amningen kommit igång ordentligt. (hade det struligt i början för på BB vägrade han äta för han spydde så mkt fostervatten) Men vi märkte ganska snabbt att han hade stort sugbehov men jag pallade liksom inte att höra han skrika hela hela tiden & samtidigt vara levande napp, så jag ringde helt desperat till min mamma gråtandes efter några dygn hemma och hon sa åt mig att göra det jag tyckte kändes bäst.Napp fick det bli! Liam blev tyst och nöjd och har varit världens snällaste och lugnaste unge, och amningen kom igång helt klockrent dagen efter vi började med napp. Antagligen var jag så stressad av att han var så ledsen hela tiden så inte mjölken rann till osv... Så jag håller med dig! Amningen är kanon om den funkar, men vi lever faktiskt år 2010!

2010-02-13 @ 01:51:04
URL: http://saos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback